Seuratalon vaiheet kirjaksi

14.03.2017

Myllykosken Seuratalon vaiheet kirjaksi

Myllykosken seudun kotiseutuyhdistys alkaa kerätä muistoja ja kuvia legendaarisesta seuratalosta, jota ollaan kunnostamassa takaisin vanhaan loistoonsa.

"Kun tieto talon kunnostuksesta levisi paikkakunnalla, moni tuli sanomaan, että nyt olisi sopiva aika kerätä sen historiaa talteen. Kotiseutuyhdistykselle kirjahanke sopii hyvin, ja ilmestymisajaksi kaavaillaan kesää 2018, jolloin talo täyttää 80 vuotta", kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Timo Mynttinen.

Arkkitehti W.G. Palmqvistin 30-luvulla piirtämä rakennus on ollut vuosikymmenien kuluessa monenlaisessa käytössä. Sen alkuperäistä tyyliä etsii parhaillaan Kyamkin arkkitehtiopiskelija Laura Huusari, joka tekee talon kunnostuksesta opinnäytetyön.

Kirjaa ja remonttia varten kerätään vanhoja valokuvia, muistoja ja tarinoita. "Nyt on viimeinen hetki jututtaa paikkakuntalaisia, jotka muistavat vielä talon rakentamisen, käytön sota-aikana ja iloisen huvielämän sotien jälkeen", Mynttinen toteaa.

Myllykoskelaiset ovat viettäneet "seukulla" häitä ja käyneet Kuva-Myllyssä elokuvissa, harrastuskerhot ovat kokoontuneet siellä ja ampumarata on ollut aktiivisessa käytössä.

"Kaikki valokuvat talon eri vuosikymmeniltä kiinnostavat meitä, niissä saattaa näkyä pieniä yksityiskohtia, vaikkapa verhoja ja astioita, jotka kertovat alkuperäisestä tyylistä", sanoo Tarja Tornaeus, jonka Reuna-kustantamo muuttaa taloon.

Tulevaan kirjaan halutaan sekä tallentaa myllykoskelaisten muistoja että esitellä sen avulla seuratalon historiaa tuleville käyttäjille.

Tarinoita, ehdotuksia haastateltavista, valokuvia ja muita dokumentteja voi toimittaa sähköpostilla info@myllykoskenseutu.fi tai ottaa yhteyttä Timo Mynttiseen, puh. 050 348 7490.

Ajankohtaista